Wat zijn de veiligheidstests voor lithiumbatterijen?

November 17, 2021

Laatste bedrijfsnieuws over Wat zijn de veiligheidstests voor lithiumbatterijen?

Wat zijn de veiligheidstests voor lithiumbatterijen?

Met de introductie van nieuwe energievoertuigen in het openbare oog, is de naam van lithiumbatterijen geleidelijk aan gekend door more and more mensen geworden. Als kern van nieuwe energievoertuigen, is de veiligheid van lithiumbatterijen een onderwerp van gemeenschappelijk belang voor autobedrijven en consumenten. Zo welke aspecten omvat de de veiligheidstest van de lithiumbatterij?


In feite, is het hetzelfde als de veiligheidstest van het batterijpak. De inhoud van de veiligheidsprestatietest van lithiumbatterij omvat overbelasting, kortsluiting, daling, het verwarmen, trilling, samendrukking, acupunctuur, zwaar objecten effect, enz. Tijdens de test, de specifieke methode is een high-current granaatscherf met een vrij stabiele verbindingsfunctie te selecteren. De naaldmodule kan een grote stroom van 50A overgaan, en de levensduur kan meer dan 20w-tijden bereiken.

Overbelastingstest: Laad volledig de lithiumbatterij, en voer dan een overbelastingstest volgens 3c-overbelasting uit. Wanneer de batterij wordt overbelast, neemt het voltage tot een bepaald voltage toe en stabiliseert voor een periode. Wanneer het een bepaalde tijd, de stijgingen van het batterijvoltage snel nadert, en wanneer het een bepaalde grens bereikt, worden de batterijhoge zijden gestart, de voltagedalingen aan ov, en de batterij vangt geen brand of explodeert.

Kortsluitingtest: Nadat de batterij volledig wordt geladen, worden de positieve en negatieve elektroden van de batterij kortgesloten met een draad met een weerstand niet groter dan s0mQ.

Acupunctuurtest: Plaats de volledig geladen batterij op een vlakke oppervlakte, en doordring de batterij in de radiale richting met een staalnaald met een diameter van 3mm. De testbatterij vangt geen brand of explodeert.

Samendrukkingstest: Plaats de volledig geladen batterij op een vlakke oppervlakte, pas een 13+1KN toe drukkend kracht van een hydraulische cilinder, en druk de batterij van de vlakke oppervlakte van een staalstaaf met een diameter van 32mm. Zodra de drukkende druk het maximum bereikt, houd op drukkend, vangt de batterij geen brand, explodeer niet enkel.

Zware objecten effecttest: Nadat de batterij volledig wordt geladen, plaats het op een vlakke oppervlakte, plaats een staalkolom verticaal met een diameter van 15. 8mm in het centrum van de batterij, en laat vallen vrij een 9.1kg-gewicht van een hoogte van 610mm op de staalkolom boven de batterij, vangt de batterij geen brand of explodeert.

Slechts na het overgaan kunnen deze tests lithiumbatterijen echt op nieuwe energievoertuigen worden geïnstalleerd en door consumenten worden gebruikt.